Cadrele medicale din tot judeţul Neamţ se vor întâlni, la Iaşi, cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi.
Întâlnirea este programată pe 13 septembrie şi are ca scop prezentarea proiectelor de lege care privesc malpraxisul, noua lege a sănătăţii şi proiectul de salarizare a personalului medical. Ministerul Sănătăţii a anunţat deja că, potrivit proiectului pilot de organizare a spitalelor, de anul viitor se schimbă radical modul de finanţare al sistemului sanitar. “Din câte am înţeles, din 2014 se intenţionează ca în spitale să se interneze doar urgenţe, adică acele cazuri care nu pot fi tratate de medicii de familie sau cei specialişti, iar finanţarea spitalelor se va face în funcţie de aceste cazuri. Cei mai mulţi bani se vor duce către cabinetele medicilor specialişti din spitale şi policlinici sau medicii de familie. Practic, în spital nu se va ma interna niciun bolnav care poate fi tratat la domiciliu cu câteva pastile, finanţarea internărilor fiind doar pentru urgenţe şi cazurile bine întemeiate”, a declarat medicul Angela Bica, vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamţ.
Cadrele medicale din tot judeţul Neamţ se vor întâlni, la Iaşi, cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi.
Întâlnirea este programată pe 13 septembrie şi are ca scop prezentarea proiectelor de lege care privesc malpraxisul, noua lege a sănătăţii şi proiectul de salarizare a personalului medical. Ministerul Sănătăţii a anunţat deja că, potrivit proiectului pilot de organizare a spitalelor, de anul viitor se schimbă radical modul de finanţare al sistemului sanitar. “Din câte am înţeles, din 2014 se intenţionează ca în spitale să se interneze doar urgenţe, adică acele cazuri care nu pot fi tratate de medicii de fam