Cu această rată de promovare, judeţul Covasna se află peste media naţională, care este de doar 20%
Judeţul Covasna are o promovabilitate de 25,45% la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de rezolvarea contestaţiilor, ceea ce înseamnă că 535 din cei 723 de elevi prezenţi la Bac-ul de toamnă nu au reuşit să ia note de trecere, majoritatea la Limba română şi proba obligatorie a profilului.
Responsabilul cu examenul de Bacalaureat din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, Farkas Csaba, a declarat că examenul a decurs bine din punct de vedere organizatoric. Cu toate acestea, doar 25,45% dintre cei prezenţi la probele Bac-ului de toamnă au reuşit să promoveze.
„Un aspect interesant este acela că în această sesiune de toamnă s-au însris şi 123 de elevi care rămăseseră corigenţi în clasa a 12-a şi au susţinut examenele de corigenţă înainte de începerea Bac-ului. Ei bine, dintre aceştia, au promovat examenul numai doi”, a declarat inspectorul Farkas Csaba.
În cea de-a doua sesiune a Bac-ului, Liceele teoretice Mikes Kelemen şi Székely Mikó din Sfântu Gheorghe au avut o promovabilitate de 50%, cu câte şapte candidaţi promovaţi din 14. Promovabilitatea la Colegiului Naţional Mihai Viteazul a fost de 26,67%, în vreme ce Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi se află ultimul în top, cu o promovabilitate de 7,32%.
Sesiunea de toamnă a Bac-ului a avut şi incidente, trei elevi fiind eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, după ce au fost prinşi cu telefoanele mobile asupra lor; cei trei erau absolvenţi de la Grupul Şcolar Puskás Tivadar şi Liceele Tehnologice Kós Károly şi Berde Áron.
Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 5 septembrie.
Comentarii.
Cu această rată de promovare, judeţul Covasna se află peste media naţională, care este de doar 20%
Judeţul Covasna are o promov