Scris de Adriana Barbu - Șapte persoane au fost internate la Boli Infecțioase după ce au mâncat gulaș la Zilele Șimandului.
ARAD. De la bal la spital. Aceasta este pățania a 12 persoane care au participat la Zilele Șimandului. Cele 12 persoane făceau parte dintr-un ansamblu de dansuri folclorice, ansamblu invitat la sărbătoarea localității. După ce au dansat pentru săteni, cei 12 au primit din partea organizatorilor o masă. Mai precis, un gulaș cu găluște. Au mâncat bine, după care au plecat spre casă. Doar că, la câteva ore de când au luat masa, toți au început să se simtă rău.
„În jurul orei 23:00 mi s-a făcut rău, aveam o stare de vomă. Am vorbit la telefon cu colegii din ansamblu și mi-au spus că nici ei nu se simt bine. Așa că am hotărât să plec direct la spital”, spune unul dintre tinerii care au rămas internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Arad. Iar gestul lui a fost urmat de toți folcloriștii care au mâncat gulașul.
După efectuarea primelor controale medicale, șapte dintre cei 12 tineri au fost internați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. „Avem șapte pacienți internați care suferă de toxiinfecție alimentară. Aceștia au ajuns la spital după ce au consumat mâncare gătită la Zilele Șimandului. Ei sunt tratați cu antiseptice intestinale și sunt în stare bună. Pentru ceilalți cinci nu a fost necesară internarea”, a declarat doctorul Alexandru Jivcovici, medic primar și șeful secției Boli Infecțioase.Infecție de la bucătar
Cu toate că examenele și testele probelor de la pacienți nu au fost finalizate încă, medicii pot trage, prin prisma simptomelor, niște concluzii. „Pe baza simptomaticii prezentate, pacienții ar putea fi infectați cu un stafilococ. Ca atare, personalul care a pregătit și manipulat alimentele din care a fost făcută acea mâncare sau personalul care a gătit și împărțit mâncarea ar trebui in