Crin Antonescu a supărat organizațiile feministe după ce a declarat că detestă feminismul pentru că "riscă să desfigureze femeia". Sursa: NICU DÎRDÎIAC
Societatea de Analize Feministe AnA, Asociația Front și Centrul de Studii în Idei politice au luat poziție publică față de afirmațiile făcute de președintele PNL, culmea, tocmai la reuniunea Organizaţiei Femeilor Liberale. Cele trei ONG-uri îl provoacă pe șeful PNL la o dezbatere legată de feminism şi de problemele femeilor din România, "oricând doreşte şi în orice fel de spaţiu îi este convenabil: academic, informal, dezbatere televizată sau orice alt format".
ONG-urile îi reamintesc lui Antonescu că "în România femeile continuă să se confrunte cu numeroase prejudecăţi legate de rolul în familie şi în societate" și că "în România persistă o cultură a intoleranţei şi a negării în legătură cu violenţa domestică,dar şi în legătură cu alte forme de violenţă împotriva femeilor precum violul, hărţuirea sexuală, exploatarea sexuală, agresiuni în urma cărora tot femeile sunt blamate şi stigmatizate şi faţă de care se practică o tăcere complice la nivel public".
Acestea mai subliniază că femeile continuă să fie plătite mai puţin decât bărbaţii la muncă de valoare egală – în medie cu 9% - că femeile din mediul rural, dar şi femeile rome reprezintă categorii vulnerabile, expuse discriminării şi sărăciei și că România se situează pe ultimele locuri în Europa în ce priveşte reprezentarea politică a femeilor, atât în Parlament şi Executiv, cât şi la nivelul structurilor de decizie din administraţia publică locală.
În 2009 declara altceva
În încheiere, cele trei ONG-uri reamintesc că în 2009 Antonescu părea să aibă altă opinie, declarând revistei "The One" că dacă ar fi să candideze la Preşedinţie o femeie, ar vota-o pe Mihaela Miroiu, un nume de referinţă în mişcarea feministă din Romania, motivul in