Oamenii au fost inventivi, asta se ştie, şi s-au pus pe făcut tot felul de unelte care să-i ajute. Există însă unele invenţii bizare şi care, probabil, doar în mintea creatorilor aveau un scop.
„Ştiinţă şi tehnică“ trece în revistă cele mai bizare 10 invenţii din lume şi din istorie. Mai jos prezentăm trei, mai multe sunt pe site-ul lor.
Patul plutitor - Pe 26 decembrie 1989, William A. Calderwood a primit o veste bună de la departamentul american al patentelor. În sfârşit i-a fost aprobat patentul depus pe 10 aprilie al aceluiaşi an. Invenţia sa? Un pat plutitor! Imaginează-ţi o viaţă în care să nu trebuiască niciodată să aranjezi patul nici la culcare, nici la trezire, pentru simplul fapt că odată ce te ridici, salteaua se ridică până la tavan. Nici nu mai vorbim de avantajul uriaş al câştigului de spaţiu.
Telefonul din papuc - Patentul americanului David Le Bleu, aprobat pe 8 august 1989, poate fi considerat chiar unul aplicabil pentru un produs finit de-a dreptul util: un telefon încorporat într-un papuc. Nu te-ai trezit niciodată buimac(ă) la sunetul telefonului aşezat lângă pat şi ai pus la ureche din greşeală un papuc? Probabil chiar asta a fost experienţa care l-a determinat pe american să-şi patenteze ideea, pentru că la alta nu mă îndeamnă imaginaţia. Mai ales că vorbim de un telefon fix, cu fir şi nu unul mobil.
Naştere la centrifugă - Există şi patente pe care nu ştiu le-a putut omologa biroul de inventică american, iar doamnele şi domnişoarele trebuie să ştie că urmează imagini şocante. Este vorba de APPARATUS FOR FACILITATING THE BIRTH OF A CHILD BY CENTRIFUGAL FORCE, adică aparat de asistare a naşterii unui copil prin forţa centrifugă. Inventatorii sunt George B. Blonsky şi Charlotte E. Blonsky, iar data omologării este 9 noiembrie 1965. Mămica stă pe o masă, la un unghi de aproximativ 30 de grade cu capul în sus, iar masa înc