Biciclistii pot afla cum isi pot proteja bicicletele de hoti. Politistii au redactat un ghid impotriva hotilor, pe care il vor imparti in intreg orasul. Oamenii legii au scris ghidul dupa ce au observat numarul mare de plangeri privind furturile de biciclete. "Multi cetateni, proprietari de biciclete sau nu, au o parere gresita despre locul de unde sunt sustrase bicicletele, crezând ca hotii actioneaza cu predilectie în spatii publice/stradale. Realitatea difera, statisticile de la nivelul judetului Iasi aratând ca majoritatea furturilor, aproximativ 50%, sunt comise în scari de bloc, uscatoare si boxe. Un alt aspect care trebuie sa fie cunoscut de cetateni este faptul ca de la începutul anului si pâna în prezent, în judetul Iasi, au fost sesizate politiei 126 de furturi de biciclete. Majoritatea dintre acestea au fost comise în municipiului Iasi, mai precis în proportie de peste 90 %", a declarat comisarul Madalin Taranu, seful Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Iasi.
In ghidul scos pe piata de politisti se gasesc reguli generale ce trebuie respectate la asigurarea bicicletei, principalele sisteme antifurt existente pe piata si modul lor de folosire, dar si riscurile utilizarii in mod necorespunzator a acestor sisteme.
Biciclistii pot afla cum isi pot proteja bicicletele de hoti. Politistii au redactat un ghid impotriva hotilor, pe care il vor imparti in intreg orasul. Oamenii legii au scris ghidul dupa ce au observat numarul mare de plangeri privind furturile de biciclete. "Multi cetateni, proprietari de biciclete sau nu, au o parere gresita despre locul de unde sunt sustrase bicicletele, crezând ca hotii actioneaza cu predilectie în spatii publice/stradale. Realitatea difera, statisticile de la nivelul judetului Iasi aratând ca majoritatea furturilor, aproximativ 50%, sunt comise în scari de bloc, uscatoare si boxe. Un alt