Poate numele Florin Petrescu nu vă spune multe, dar dacă vă dezvăluim că este vorba despre Axinte de la Vacanţa Mare, cu siguranţă vă vine în minte imaginea copilului tembel, cu multe căciuli îndesate pe cap.
În copilărie, Axinte era „un nebun, cu chitara agăţată de gât de prin clasa a III-a”, după cum spune el. Axinte nu a fost uşă de biserică în casa părintească, mai ales că avea doi fraţi mai mari şi anturajul găştilor din sat, drept urmare lua bătăi săptămânale. „De câte ori se întâmpla ceva, pe mine dădeau vina, în capul meu se spărgeau toate oalele, şi bătăile eu le încasam”, îşi aminteşte mezinul familiei Petrescu. Poate de aici i se trag de altfel şi apucăturile pe care le are la vârsta de 40 de ani. În EXCLUSIVITATE pe ziarulring.ro puteţi vedea cum arată pentru Axinte o zi "obişnuită", petrecută în bucătărie.
Axinte ştie că prima regulă în bucătărie este spălatul "cu simţ de răspundere" pe mâini şi chiar până la cot, cu apă fierbinte şi săpun, timp de cel puţin 20 de secunde.
Manevrarea corespunzătoare a ingredientelor şi alimentelor este crucială pentru realizarea unor reţete cât mai gustoase şi sănătoase. Oare mâncărurile devin mai gustoase dacă adaugă şi mixul de scălămbăieli?
Florin Petrescu pare că se antrenează pentru concursul "Cel mai vrednic iepuraş", din moment ce a ajuns la performanţa de a îndesa 4 morcovi mari în gură.
La finalul unei zile de gătit, schimbat şi cu un look decent, Axinte se bucură de bucatele pregătite cu mare trudă.
Poate numele Florin Petrescu nu vă spune multe, dar dacă vă dezvăluim că este vorba despre Axinte de la Vacanţa Mare, cu siguranţă vă vine în minte imaginea copilului tembel, cu multe căciuli îndesate pe cap.
În copilărie, Axinte era „un nebun, cu chitara