Nu a fost să fie nici din cea de-a doua încercare! Doar 15,61% dintre candidaţi au promovat examenul de Bacalaureat, în sesiunea din toamnă.
La sesiunea din august a Bacalaureatului au fost înscrişi 2997 de candidaţi, dar la examen au participat doar 77 la sută din aceştia, 450 obţinând media peste şase, medie care le dă dreptul la diploma de Bacalaureat. Pe durata probelor, 21 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă. Procentul de promovare, înainte de contestaţii, este de 15,61%.
Doar cinci licee din judeţ se pot lăuda cu o promovabilitate de peste 50% la sută.
“Făcând o statistică a unităţilor de învăţământ în ceea ce priveşte promovabilitatea, pe primul loc se află Colegiul Naţional “Ştefan Velovan”, cu 73,91%, urmat de Colegiul Naţional “Elena Cuza”, cu 66,47%, Colegiul Naţional “Carol I”, cu 58,33%, Liceul Teoretic “Tudor Arghezi” cu 54,05% şi Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, cu 50%. La polul opus se situează patru licee din Dolj: Liceul Tehnologic “Ing. Ionete Aurelian” din Malu Mare, Liceul “Aurelian Ianculescu” din Cârcea, Liceul “Mihai Viteazul” din Băileşti şi Liceul “Beethoven” din Craiova care au avut promovabilitate zero”, a declarat prof. Alexandrina Năstase, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat.
Cea mai mare promovabilitate s-a înregistrat la filosofie acolo unde toţi candidaţii care au susţinut această proba au promovat, iar cea mai mică s-a înregistrat la Fizică acolo unde doar 7,33% dintre cei prezenţi au reuşit să promoveze.
“Procentul de promovabilitate faţă de anul precedent în ceea ce priveşte sesiunea de toamnă este mai mic cu 7%, dar aş dori să remarc faptul că pe seria curentă acum avem un procent de 72% de promovabilitate”, a adăugat prof. Alexandrina Năstase, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat.
Depunerea contestaţiilor s-a făcut imediat după aflarea not