Scris de Cristina Ghilea - Unele unităţi de învăţământ încep anul şcolar cu faţadele în schele, din cauza cu lucrărilor extinse.
Cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar, reparaţiile curente sunt pe terminate dar şantierele se vor întinde peste data de 16 septembrie în cazul reparaţiilor de amploare mai mare.
„În total s-a prevăzut pentru reparații capitale și investiții în școli și grădinițe suma de 2.561.440 lei, iar pentru realizarea reparțiilor curente suma de 1.687.350 lei. Astfel, au fost prevăzute 21 de lucrări de reparații curente și 11 lucrări de reparații capitale și investiții”, precizează Tunde Benyovszki, directoarea adjunctă a Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO).După 40 de ani
Între unităţile de învăţământ prinse în programul de reparaţii capitale figurează Şcoala Gimnazială nr. 16 din Rogerius, frecventată de peste 1.100 de elevi.
Edificată în anii ’70, clădirea nu a beneficiat, până acum, de reparaţii semnificative. Reparaţiile capitale aflate în curs de executare cuprind înlocuirea instalaţiei electrice din toate corpurile de clădire, amenajari interioare – montarea de parchet în sălile de clasă, schimbarea tâmplăriei şi zugrăveli interioare. Refacerea canalizării exterioare a transformat o porţiune din curtea şcolii într-o baltă mlăştinoasă. Viceprimarul Ovidiu Mureşan dă asigurări că aceasta va dispărea până la începerea şcolii, curtea interioară urmând să fie asfaltată. Şantierul a demarat anul acesta în luna aprilie şi are ca termen de finalizare aceeaşi lună din anul viitor. În condiţiile apropierii primei zile de şcoală, săptămâna trecută, Ghenau Trade, titularul contractului, avea la acest amplasament nu mai mult de 10, 15 muncitori.
Conducerea şcolii a precizat că, după începerea anului şcolar, se va conveni un program special cu constructorul, astfel încât deranjul pentru elevi să fie minim. Primăria a