Câteva sute de tineri s-au înghesuit ieri dimineaţă într-o sală de conferinţe a hotelului Pullman din Bucureşti pentru a-şi depune CV-ul la compania aeriană Qatar Airways, care a organizat un eveniment în acest weekend pentru a recruta noi membri ai echipajelor de cabină.
Fie că s-au săturat să stea legaţi de scaunul de la biroul unei multinaţionale, că domeniul în care lucrează încă nu reuşeşte să-şi revină din declinul înregistrat în criză sau că vor să mai adauge câteva oraşe pe lista ţărilor în care au călătorit, peste 200 de fete şi băieţi s-au prezentat încă de la ora 9 la „screening-ul“ susţinut de o reprezentantă a Qatar Airways. Scopul lor este să se alăture celor peste 1.000 de români care trăiesc în Qatar, acesta fiind numărul oficial provenit din datele Ministerului Afacerilor Externe. Puţini dintre ei însă vor fi chemaţi şi astăzi la interviul de angajare, după cum a spus şi specialistul în resurse umane al companiei.
„Nu am lucrat până acum ca însoţitoare de zbor, dar am mai fost la un interviu de angajare pentru o altă companie aeriană, Emirates Airlines. Mă interesează un astfel de job pentru că în prezent stau toată ziua la birou. Actualul loc de muncă nu mă mulţumeşte, pentru că nu îmi place să fiu sedentară, iar un astfel de job mi-ar oferi şansa de a cunoaşte mai multă lume, o cultură diferită şi de a vedea locuri pe care altfel poate nu aş reuşi să le vizitez“, spune Oana, 24 de ani, angajată într-o multinaţională locală. Ea precizează că salariul pe care o însoţitoare de zbor l-ar putea obţine la o companie precum este Qatar Airways poate ajunge la 1.000 de euro pe lună, la care se adaugă cazarea şi asigurările oferite de angajator.
„Nu am reţineri în a mă muta în Doha (capitala Qatarului - n. red.), ştiu că pentru femei există nişte reguli mai stricte pe care poate că ar trebui să le urmez, dar sunt convinsă că o astfel