Un simplu click pe site-urile anumitor instituţii publice scoate la iveală lucruri absolut surprinzătoare. În fond, cine şi-ar fi imaginat că românii vor să afle cu orice preţ de ce serviciile secrete zic "No comment" sau că "zgomotul este un sunet nedorit"?
Este absolut normal ca pe site-ul unei instituţii publice să existe o rubrică în care să fie cuprinse întrebările frecvente pe care le adresează românii şi răspunsurile la acestea. Totuşi, în unele cazuri, pare greu de crezut că anumite întrebări "frecvente", postate pe site-urile instituţiilor statului, sunt chiar cele care-i macină cel mai tare pe români. De exemplu, una dintre "întrebările frecvente" adresate Serviciului de Informaţii Externe este: "De ce serviciile de informaţii folosesc sintagma "No Comment"? Răspunsul postat pe www.sie.ro face referire la faptul că "de cele mai multe ori, confirmarea sau infirmarea unor alegaţii poate duce la apariţia unor riscuri de protecţie a surselor de informare, a metodelor şi mijloacelor de muncă din activitatea specifică a serviciilor de informaţii şi securitate".
Întrebări despre reptile şi elefanţi la Direcţia Generală a Vămilor
Priintre întrebările frecvente postate pe site-ul Direcţiei Generale a Vămilor se află şi una privind modalitatea prin care "o persoană din Canada doreşte sã-şi aducă, la stabilirea în România, 2 exemplare vii din specia Gekkonidae, ca efecte personale". De asemenea, accesând aceeaşi rubrică cu întrebări frecvente, "un cetăţean român" poate afla "ce permise îi sunt necesare pentru a-şi aduce din Botswana 2 fildeşi de elefant".
CNADNR- "Ce este zgomotul?"
Prima întrebare "frecventă" de pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) de informare asupra zgomotului generat de traficul rutier pe drumurile naţionale este: "Ce este zgomotul?"