Natto, un produs japonez pe baza de boabe de soia fermentate, este foarte bogat in poliamine, substante ce combat pierderile de memorie (Foto: Shutterstock.com) + zoom Alimentele care ne mentin mintea limpede si previn pierderea memoriei, cea mai noua descoperire a cercetatorilor
La fel ca oamenii, mustele de otet Drosophila devin mai uituce pe masura ce inainteaza in varsta.
Un nou studiu publicat in jurnalul Nature Neuroscience arata ca, in cazul mustelor cel putin, pierderile de memorie pot fi anulate daca acestea au o dieta bogata in poliamine.
„Avem o mare nevoie de stimulatoare cognitive care sa ne mentina sanatosi la batranete, iar acum poliaminele ne ofera o noua sansa”, spune Ronald Davis, un specialist in invatare si memorie din cadrul Scripps Research Institute, ce nu a luat parte la acest studiu. „Exista motive pentru care sa fim optimisti ca aceasta cercetare efectuate pe muste va da rezultate si in cazul oamenilor”, spune Davis.
Poliaminele – printre care se numara si putresceina, cadaverina si spermidina – sunt mici molecule esentiale pentru supravietuirea si dezvoltarea celulelor. Pe masura ce imbatranim, insa, nivelul celular al poliaminelor scade.
Integral pe descopera.ro
Foto: meguminatto.wordpress.com Tag-uri: alimente, memorie, sanatate
Natto, un produs japonez pe baza de boabe de soia fermentate, este foarte bogat in poliamine, substante ce combat pierderile de memorie (Foto: Shutterstock.com) + zoom Alimentele care ne mentin mintea limpede si previn pierderea memoriei, cea mai noua descoperire a cercetatorilor
La fel ca oamenii, mustele de otet Drosophila devin mai uituce pe masura ce inainteaza in varsta.
Un nou studiu publicat in jurnalul Nature Neuroscience arata ca, in cazul mustelor cel putin, pierderile de memorie pot fi anulate daca acestea au o dieta bogata in poliamine. @N_P