Prima ediţie a Simpozionului Naţional “Drumuri Brâncuşiene” a ajuns la final. Lucrările realizate din marmură de Ruşchiţa au fost expuse în Piaţa „Wiliam Shakespeare” din Craiova, dar nu vor rămâne aici. Craiovenii vor avea ocazia de a vota pentru alegerea locurilor în care vor fi amplasate şase din cele şapte sculpturi create în doar 30 de zile.
Directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” consideră această primă ediţie o reuşită şi promite ca de la anul simpozionul să fie unul internaţional.
“S-a încheiat cu succes prima ediţie a simpozionului aşa că nu ne vom opri aici şi îl vom transforma într-un de tradiţie. De anul viitor vom încerca să îl facem internaţional şi cu participarea mai multor artişti, sperăm să ajungem de la 7 la cel puţin 12. A fost o lună grea în care s-a muncit mult, în căldură, dar rezultatele au fost remarcabile. Operele vor rămâne pe esplanada Teatrului Naţional cel puţin o lună timp în care locuitorii Băniei sunt aşteptaţi să voteze, pe site-ul primăriei, locurile unde şi-ar dori să fie amplasate sculpturile pentru a înfrumuseţa oraşul. Singura operă care are deja o destinaţie finală se numşte “Piatră de hotar” şi va fi amplasată la intrarea în Craiova dinspre Calafat”, a declarat Ana Maria Constantinescu, directorul Casei de Cultură “Traian Demetrescu”.
Cei şapte artişti au primit deja din partea autorităţilor locale invitaţia de a participa, anul viitor, la realizarea unei columne a Olteniei, înaltă de 10 metri, care să evoce principalele momente din istoria acestei regiuni.
Prima ediţie a Simpozionului Naţional “Drumuri Brâncuşiene” a ajuns la final. Lucrările realizate din marmură de Ruşchiţa au fost expuse în Piaţa „Wiliam Shakespeare” din Craiova, dar nu vor rămâne aici. Craiovenii vor avea ocazia de a vota pentru alegerea locurilor în care vor fi amplasate şase din cele şapte sculpturi create în doar