Grupul britanic GlaxoSmithKline a primit mai multe oferte pentru vânzarea fabricii de la Braşov decât s-a aşteptat atât de la companii internaţionale, cât şi naţionale, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul general al GSK România, Pascal Prigent.
"Suntem în discuţii cu potenţiali cumpărători. Am primit mai multe oferte decât ne-am aşteptat, atât de la companii internaţionale, cât şi naţionale. Mai mult nu putem spune acum", a arătat Prigent.
GSK a anunţat, la sfârşitul lunii iunie, că este în căutarea unui cumpărător pentru fabrica de medicamente din Braşov, pe care o va închide, în 2015, dacă nu va găsi un investitor.
Pascal Prigent preciza atunci că decizia a fost luată în urma unei analize globale de scădere a capacităţilor de producţie a formelor solide.
"Doar o fabrică a fost afectată de acestă decizie globală, cea din Braşov. A fost o surpriză şi pentru noi. A fost aleasă fabrica din Braşov nu din motive de calitate sau de profitabilitate, ci pentru că nu avea flexibilitatea de a trece la o altă tehnologie şi era o fabrică mai mică decât celelalte. (...) Produsele fabricate la Braşov vor fi transferate la alte fabrici ale GSK din 2014, după ce vom încheia perioada de găsire a unui cumpărător. Vânzările companiei nu vor fi afectate pentru că vom aduce produsele de la acele fabrici", a arătat Prigent.
Fabrica GSK are 243 de angajaţi. Unitatea de la Braşov, în care s-au investit aproximativ 100 de milioane de dolari, exporta peste 60% din producţie în 60 de state.
GSK a cumpărat, în 1996, 65% din acţiunile Europharm, companie contolată de omul de afaceri Mihai Miron şi care deţinea o fabrică de medicamente la Braşov. În 2003, GSK a preluat şi restul de 35% din acţiunile Europharm. Grupul britanic GlaxoSmithKline a primit mai multe oferte pentru vânzarea fabricii de la Braşov decât s-a aşteptat atât de la