Se spune ca daca dai cuiva un peşte îl va mânca şi va sta degeaba până i se va face foame din nou aşteptând în continuare să vii cu alt peşte, aşadar mai bine să-i dai o undiţă şi să-l înveţi să pescuiască. În cazul ăsta, cred eu, va sta toată ziulica pe malul bălţii bând bere caldă. Cred că cel mai indicat este să-l îndrumi către un restaurant pescăresc cu mâncare gustoasă, vinuri bune şi preţuri decente, aşa va fi un gurmand fericit şi va avea timp să se ocupe şi de afacerile sale care-i vor întreţine prosperitatea, dragostea familiei şi respectul comunităţii pentru că după cum ştim, banii nu aduc fericirea, dar o menţin...
Azi vă voi povesti despre un astfel de loc, cu mâncare, vinuri şi preţuri corecte: Taverna Pescărească"La Zavat" din str. Popa Nan 16. Am făcut alegerea asta fiind un pic nostalgic din fire (ca orice gurmand, dealtfel) deoarece tocmai s-a împlinit un an de la realizarea primei emisiuni"Poftă Bună de Viaţă" de la MeniuTV, emisiune pe care am filmat-o chiar aici şi din care puteţi vedea un scurt rezumat de nici 2 minute la finalul acestor rânduri.
Imaginea din debutul acestui articol este cea a primului fel de mâncare savurat (de fapt, mai exact, devorat) de către mine în seara zilei de 17 septembrie 2011 (saramură de păstrăv, 28 de lei acum şi 19 lei atunci, cu legume la grătar şi pită grecească), când am nimerit din întâmplare pe terasa localului. A fost dragoste la prima degustare, de atunci am luat masa la Taverna Pescărească"La Zavat" de aproape 100 de ori.
Este un restaurant cu o poveste deosebită. Actualii proprietari ai afacerii, soţii Dana şi Bogdan Netcu, au fost clienţii fideli ai localului pe când acesta se numea"Casa Iancului" şi avea un meniu românesc şi vânătoresc având listate peste 80 de etichete de vinuri (somelierul Sergiu Nedelea era şi el implicat în această afacere). Dana era di