Ușor și rapid de preparat, tartinele sunt ideale pentru micul-dejun. Mai ales că în curând copiii vor începe şcoala...
Tartine cu pastă de ouă – pentru un mic dejun elaborat şi hrănitor
Ingrediente:
4 ouă
1 linguriță cu muştar
1 lingură zeamă de lămâie
50 g unt
50 g smântână
1 legătură de ceapă verde
sare şi piper.
Mod de preparare:
Fierbe ouăle tari în apă cu sare. După ce s-au răcit, curăţă-le de coajă și taie-le cât mai mărunt.
Adaugă muștarul, zeama de lămâie și untul la temperatura camerei. Când toate ingredientele s-au încorporat, omogenizează bine cu smântâna.
Potrivește gustul de sare si piper și lasă la rece cel puţin 10 de minute.
Înainte să servești pasta de ouă, adaugă ceapa verde, tăiată mai mare.
Întinde imediat pe felii de pâine ușor prăjite și decorează cu rondele de ou fi ert și ceapă verde.
Truc: Pentru un plus de gust, adaugă în compoziţie o lingură cu brânză sărată sau de vaci.
Tartine cu ciuperci – pentru un mic dejun, elaborat, în familie
Ingrediente:
1 pâine
500 g ciuperci
5 roşii
1 ceapă
50 ml vin alb
1 lingură cu unt
rozmarin
ulei
sare şi piper
Mod de preparare:
Ceapa se taie, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă ciupercile spălate şi curăţate. Se lasă până pe foc până scade toată zeama pe care o lasă ciupercile.
Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie sferturi. Se adaugă peste ciupercile călite, se potriveşte de sare şi piper, se stropeşte cu vin alb şi se lasă să mai clocotească puţin. Dacă vă este pe plac se adaugă şi puţin rozmarin.
Pâinea se feliază. Feliile de pâine se ung cu unt şi se lasă 2-3 minute la cuptor, să se rumenească.
Serveşte feliile de pâine cu amestecul de ciuperci bine scăzut.
Truc: Înlocuind untul cu puţin ulei, transformi