Larvele de furnici, tarantulele prăjite şi ouăle învechite sunt doar trei dintre preparatele clasate drept delicatese de către anumite grupuri de localnici din regiunile americane şi asiatice. Publicaţia „The Telegraph“ a realizat o listă cu cele mai bizare gustări din lume.
Pentru a simţi cu adevărat gustul, şi la propriu, şi la figurat, al unei ţări, orice vizitator ar trebui să ia masa cu localnicii. A degusta mâncărurile din întreaga lume nu se rezumă doar la spaghetele italiene şi la ciocolata elveţiană. Adevăraţii aventurieri ştiu că pentru a experimenta cu adevărat ceea ce o ţară oferă ar trebui ca mâncărurile cu tradiţie să fie cele degustate.
Vinul cu aromă de şarpe (Asia de Sud-Est)
Această băutură se bucură de popularitate în rândul locuitorilor din China şi Vietnam, fiind considerată o licoare tonică excelentă. Procesul de preparare a acestei specialităţi presupune înmuierea unui şarpe în vin de orez sau, pur şi simplu, mixarea sângelui de reptililă cu alcool.
Ouă învechite (China)
Chiar dacă nu au o vechime de 100 de ani, după cum le spune numele - „Century Eggs“, ouăle sunt, totuşi, ţinute câteva luni bune într-o soluţie salină, înainte de a fi servite de chinezilor. Iar aspectul lor verzui nu pare să fie o problemă pentru gurmanzii de pe pământ asiatic care le consideră adevărate delicatese.
Peştele Fugu (Japonia)
Fiecare porţie de fugu servită reprezintă o provocare pentru degustător din cauza dozelor importante de otravă pe care acest preparat le conţine. Fiecare îmbucătură poate fi letală dacă peştele nu este curăţat corect, avertizează bucătarii cu experienţă. Potrivit raporturilor emise de autorităţile japoneze, în ultimele două decenii, 20 de oameni au murit după ce au servit acest preparat.
Tarantule prăjite (Cambodgia)
În ciuda aspectului deloc apetisant - cel puţin pentru