Şeful CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi-a propus să încheie anul 2013 pe un profit din exploatare de aproximativ 40 milioane lei. Cum următoarea perioadă se anunţă a fi una bună din punct de vedere a livrărilor de energie, contractele încheiate previzionează deja o activitate bună şi pe 2014 la CE Oltenia.
Conducerea CE Oltenia se arată destul de optimistă când vine vorba de viitorul energetic al companiei. La un post local de televiziune, şeful companiei, Laurenţiu Ciurel a declarat că luna august s-a arătat a fi una bună, în care s-a realizat un profit de peste zece milioane lei, fapt valabil de altfel şi pentru luna septembrie după cum se previzioneză. Cum energia se livrează în sistemul energetic naţional, singurul impediment ridicat acum îl reprezintă imposibilitatea de recuperare a banilor de la principalii beneficiari, care aşa cum a precizat Ciurel se confruntă cu probleme financiare. „O parte din companiile pe care le deservim trec printr-o situaţie financiară grea şi nu plătesc. Am primit de la CET Oradea o adresă prin care suntem informaţi că au intrat în insolvenţă, au să ne achite 56 milioane lei. Sume mai importante avem de recuperat de la Regia de Activităţi Nucleare”, a declarat Laurenţiu Ciurel la un post local de televiziune. Complexul Oltenia nu a reuşit să încaseze decât zece milioane de lei din datoria de 184 milioane, adică 1.840 miliarde lei vechi, datorate de RAAN. Pentru anul 2013, per total activitate desfăşurată, şeful CE Oltenia speră să poată încheia luna decembrie pe un profit din exploatare de aproximativ 40 milioane lei. Pentru anul 2014, Ciurel a declarat că a reuşit să vândă pachete de energie a căror cantitate se ridică la 460 MW, acesta sperând să mai contracteze o cantitate de 800 MW.
Şeful CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi-a propus să încheie anul 2013 pe un profit din exploatare de aproximativ 40 milioane lei. Cum u