Consilierii din cadrul serviciilor de probaţiune din ţară sărbătoresc, astăzi, „Ziua Probaţiunii”. „Marţi, 3 septembrie 2013, la Ministerul Justiţiei se organizează o întâlnire de lucru între reprezentanţii Direcţiei de Probaţiune, ai altor direcţii din minister şi şefii celor 42 de servicii de probaţiune, cu scopul de a marca experienţa de 12 ani de funcţionare a sistemului de probaţiune românesc, dar şi de a discuta detaliile privind reorganizarea sistemului de probaţiune, cunoscut fiind faptul că au fost adoptate de Parlamentul României o serie de legi care vor duce la această reorganizare”, a precizat Costel Constandache, şeful Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Şeful probaţiunii vrâncene susţine că prin promovarea sancţiunilor şi măsurilor comunitare, se urmăreşte reducerea costurilor sociale ale executării sancţiunilor şi măsurilor penale prin diminuarea numărului de deţinuţi din penitenciare, dar şi „valorificarea potenţialului socio economic al infractorilor şi menţinerea siguranţei comunitare”.
Ziua de 3 septembrie a fost aleasă ca zi aniversară pentru probaţiune pentru că în 2001, în această zi şi-au început activitatea primele servicii de probaţiune din ţară.
Consilierii din cadrul serviciilor de probaţiune din ţară sărbătoresc, astăzi, „Ziua Probaţiunii”. „Marţi, 3 septembrie 2013, la Ministerul Justiţiei se organizează o întâlnire de lucru între reprezentanţii Direcţiei de Probaţiune, ai altor direcţii din minister şi şefii celor 42 de servicii de probaţiune, cu scopul de a marca experienţa de 12 ani de funcţionare a sistemului de probaţiune românesc, dar şi de a discuta detaliile privind reorganizarea sistemului de probaţiune, cunoscut fiind faptul că au fost adoptate de Parlamentul României o serie de legi care vor duce la această reorganizare”, a precizat Costel Constandache, şeful Servici