Blocurile între case recent răsărite din fundaţia unui imobil din cartierul Gruia printr-o decizie a instanţei care a obligat primăria la eliberarea autorizaţie de costruire sunt mai înalte decât ar trebui, după cum a constatat Inspecţia în Construcţii.
Ansamblul proiectat de arhitectul Mircea Dinculescu şi impus pe strada Romulus Vuia printr-o decizie a instanţei, în prezent în şantier, a fost luat la puricat de o echipă mixtă de control. Inspecţia în Construcţii a sesizat neconcordanţe la eliberarea autorizaţie de construire (un nivel în plus), însă primăria susţine că a fost nevoită să respecte decizia instanţei care a obligat-o la emiterea autorizaţie.
Proprietarii din Gruia se plâng că şantierul autorizat, în opinia lor, abuziv, de Primăria Cluj-Napoca la nr. 8-10 pe strada Romulus Vuia le crează neplăceri (probleme cu zgomotul, canalizarea şi numărul de etaje), ba mai mult, că acesta se execută după bunul plac al constructorilor, fără să respecte proiectul, iar clădirea deja executată a ajuns să aibă şapte etaje, nu patru cât au fost autorizate.
În 2011, primarul interimar de atunci, Radu Moisin se referea la proiectul blocurilor din Gruia de pe Romulus Vuia ca la un caz foarte grav, menţionând că beneficiarii au uzat de calea instanţei pentru a putea construi, folosindu-se de o lacună a Planului Urbanistic General - centrele de carier. "Eu am semnat forţat autorizaţia. Beneficiarii au venit la noi la urbanism cu executorul judecătoresc. N-aş fi semnat autorizaţia dacă nu exista această sentinţă. Nu vreau să comentez în particular despre arhitectul care a proiectat aceste construcţii. Cert este că în cazul acestor arhitecţi interesul particular învinge interesul general, pe care ar trebuie să-l reprezinte", sublinia Moisin cu menţiunea pentru proprietari de a se adresa şi ei instanţei pentru a solicita anularea autorizaţiei de construire şi