A doua sesiune a bacalaureatului s-a finalizat, iar pentru cei care au trecut cu brio acest examen facultăţile le stau la dispoziţie cu locuri atât la buget, cât şi la taxă. De asemenea, tot în această perioadă se va derula şi admiterea la studiile de master.
Înscrierile pentru admiterea la facultate au debutat deja la Universitatea din Craiova, care pentru această sesiune pune la dispoziţie 215 locuri la buget şi 1.394 de locuri la taxă, pentru studiile de licenţă. De obicei, cele mai căutate locuri sunt cele de la buget. În prezent, acestea mai există la Facultatea de Ştiinţe Exacte - 65 de locuri şi la Facultatea de Inginerie Electrică - 125 de locuri. Criteriile de admitere sunt aceleaşi din vară. Vor susţine probe preliminarii absolvenţii de liceu care optează pentru specializări vocaţionale - teologie, educaţie fizică şi sport, teatru sau muzică.
„Pentru studiile de licenţă, majoritatea facultăţilor merg pe admiterea pe bază de dosar, principalul criteriu fiind nota obţinută la examenul de bacalaureat. Există însă şi facultăţi care au impus teste sau interviuri preliminare pentru locurile de la buget. Perioada admiterii este stabilită de fiecare facultate şi variază între trei şi şapte zile. Sfatul meu este ca fiecare potenţial student care doreşte să se înscrie la noi să ia legătura cât mai repede cu facultatea la care doreşte să se înscrie“, a precizat conf. univ. dr. Cristian Valeriu Stanciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Craiova.
Primele care au început înscrierile sunt Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi Facultatea de Teologie Ortodoxă. Conform calendarului stabilit la nivelul Universităţii, astăzi încep înscrierile la Facultatea de Ştiinţe Exacte - Departamentul de Chimie, pe 9 septembrie începe sesiunea de admitere la facultăţile de Economie şi Administrarea Afacerilor, Mecanică, Inginerie Electrică, Aut