În timp ce politicienii fac schimb de replici acide legate de dezvoltarea proiectului minier, Ungaria cere imperios autorităţilor de la Bucureşti să ţină cont de faptul că tehnologia cu cianuri-leşiere implică riscuri enorme
Controversatul proiect minier de la Roşia Montană stârneşte şi acum, după 18 ani de la semnarea contractului, ample reacţii din partea politicienilor şi a societăţii civile, în ciuda încrederii în reuşita proiectului pe care o afişează promotorii proiectului.
În ciuda protestelor miilor de cetăţeni care se manifestă împotriva demarării mineritului în zonă şi a replicilor mai mult decât acide ale politicienilor care susţin sau demolează proiectul, canadienii de la Gabriel Resources, compania care vrea să dezvolte proiectul minier de la Roşia Montană, se anunţă încrezători în decizia autorităţilor de la Bucureşti, aşteptându-se să primească avizul Parlamentului "în două până la trei luni". "Sperăm că va fi un proces de două, până la trei luni. Este puţin incert", a declarat directorul general al Gabriel Resources, Jonathan Henry, într-un interviu telefonic acordat Bloomberg, citat de Mediafax.
Între timp, deputaţii PNL care fac parte din Comisia pentru industrii şi servicii şi din Comisia pentru politică economică cer organizarea unei deplasări la Roşia Montană a membrilor celor două comisii permanente. "Este important ca această vizită de informare să aibă loc înainte ca acest proiect să ajungă în dezbaterea comisiilor de specialitate pentru a se putea lua o decizie documentată şi corect argumentată ca urmare a consultării cu factorii locali implicaţi şi, foarte important, cu comunitatea din zonă", se arată într-un comunicat al grupului liberal.
Ponta, de acord cu Băsescu în privinţa referendumului
Iniţial indecis, însuşi premierul Victor Ponta s-a arătat de acord cu ideea preşedintelui României de