Acţionarii Universităţii Cluj, reuniţi în şedinţă luni, la Bucureşti, au votat împotriva majorării capitalului social cu 5,2 milioane de lei, punct aflat pe ordinea de zi.
Aflat în insolvenţă şi cu puţine surse de finanţare, clubul Universitatea Cluj putea primi o gură de oxigen printr-o majorare de capital. Luni, pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor, desfăşurată la bucureşti, a figurat ca prim punct tocmai majorarea capitalului social cu suma de 5,2 de milioane de lei. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, votul a fost împotriva unei astfel de acţiuni, la şedinţă fiind prezenţi doar reprezentantul acţionarului majoritar, Florian Walter, şi cel al Consiliului Local, Radu Constantea.
Ultimul a fost mandat de către municipalitate să voteze împotriva majorării, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, desfăşurată la finele săptămânii trecute. Consilierii au invocat „legea sportului", care împiedică Primăriile să susţină financiar, în calitate de acţionar, două cluburi sportive din aceaşi ramură sportivă, cazul „U" şi CFR la Cluj. Pe de altă parte, nici Florian Walter, prin reprezentantul său, nu a dorit să participe la această majorare. În schimb, Walter a votat pentru contractarea de împrumuturi de la persoane fizice şi juridice în scopul susţinerii activităţii sportive. Conform punctului B de pe ordinea de zi, aceste împrumuturi pot fi converite, pe viitor, în acţiuni. În ceea ce priveşte majorarea de capital, se arată că acţiunile scoase la vânzare ar putea fi oferite unor terţi.
Un alt punct fierbinte pe ordinea de zi a fost cel legat de informarea venită de la DIICOT cu privire la „dosarul transferurilor II", în care sunt cercetaţi Florian Walter, Ioan Mărginean şi Daniel Capră pentru mutarea a 15 jucători de la „U" la Petrolul, fără sumă de transfer. DIICOT a solicitat clubului să prezinte o poziţie oficială, respectiv să anunţ