* cel mai slab se prezintă judeţul Ilfov, cu doar 9,8%
Brăila a reuşit şi în sesiunea de toamnă a bacalaureatului un rezultat satisfăcător în comparaţie cu situaţia generală, au promovat 26,4% dintre candidaţi. Acest rezultat ne situează pe locul şapte la nivel naţional, înainte de soluţionarea contestaţiilor. Inspectorul şcolar general Iulian Danielescu a precizat că, din punctul său de vedere, acesta este un rezultat normal.
Promovarea examenului de bacalaureat în sesiunea august - septembrie a înregistrat cel mai mare scor în judeţul Arad - 35,9%. Urmează apoi judeţele: Tulcea - 31%, Buzău - 30,9%, Suceava - 30,4%, Timiş - 26,9%, Iaşi - 26,6%. Cele mai slabe rezultate s-au obţinut în Ilfov - 9,8%, Constanţa - 12,3%, Vâlcea - 13%, Ialomiţa - 13,7%. În Bucureşti, promovarea a fost de 15,5%.
La această sesiune de bacalaureat s-au putut remarca două probleme, mult accentuate faţă de anii precedenţi: numărul foarte mare de candidaţi care au renunţat să mai susţină toate probele, aproape 40%, şi diferenţele mari între rezultatele seriilor anterioare faţă de seria curentă, care a obţinut rezultate foarte slabe. "La sesiunea din august-septembrie s-au prezentat din seria curentă în mare parte elevi corigenţi şi cei care nu au promovat una sau două probe în vară. Cei din seriile anterioare se prezintă pe rând la câte o probă în fiecare sesiune, pe care o studiază astfel mai bine, nu dau toate cele trei probe scrise odată. Avem situaţii de candidaţi din seriile anterioare care au două probe picate, dar acum au dat doar o probă, la cealaltă nu s-au mai prezentat pentru că au de gând să o susţină în altă sesiune. Cred că acest algoritm duce la rezultate bune în final", a explicat inspectorul şcolar general Iulian Danielescu.
Rezultatele finale ale acestei sesiuni de bacalaureat se afişează joi, 5 septembrie.
* cel ma