Interesul românilor pentru telefoanele mobile cu funcţia Dual-SIM este din ce în ce mai crescut, întrucât majoritatea utilizatorilor de telefonie mobilă folosesc mai multe reţele şi preferă să aibă acces la mai multe numere de pe un singur dispozitiv, susţin exploratorii The PhoneGeeks ai EuroGsm.
"Încă de la apariţie, telefoanele Dual-SIM s-au bucurat de succes, în special în rândul persoanelor care aveau mai multe numere de telefon, în diferite reţele mobile. Piaţa din România a fost invadată mai întâi de replici ale mărcilor de top transformate in modele Dual-SIM, iar ulterior brandurile mari au redus preţurile şi au început să varieze gama de produse din această categorie", a declarat Emil Puşcaş - The Phone Geeks, conform unui comunicat trimis redacţiei.
Principalele avantaje ale utilizării unui telefon cu funcţia Dual-SIM sunt mobilitatea şi comoditatea, întrucât utilizatorii nu mai sunt nevoiţi să transporte mai multe telefoane în buzunar. În plus, ei pot folosi serviciile a două reţele de telefonie mobilă de pe acelaşi dispozitiv, ceea ce reprezintă un avantaj şi din punct de vedere financiar. Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj este reprezentat de baterie, care odată epuizată, restricţionează accesul la ambele numere.
Se estimează că numărul utilizatorilor de smartphone-uri dual SIM va creşte odată cu creşterea numărului de modele noi apărute pe piaţă, iar această evoluţie este deja vizibilă.
"Interesul pentru telefoanele Dual-SIM este într-o creştere continuă, pentru că piaţa a ajuns la un anumit nivel de saturaţie în ceea ce priveşte telefonia mobilă. O mare parte din utilizatori au cel puţin două telefoane, iar acest tip de telefon reprezintă soluţia ideală la problema folosirii a două terminale în permanenţă", apreciază Adi Coman - The PhoneGeeks.
În funcţie de complexitatea specificaţiilor tehnice, preţurile telefoan