Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa într-un interval de cinci ani în cele opt puncte negre de pe raza judeţului Vrancea, iar alte câteva zeci au fost grav rănite. În 2011, pe porţiunea de drum european care străbate Vrancea erau 12 puncte negre. În anul următor, numărul acestora a scăzut la 10, iar analiza făcută anul acesta arată că pe raza judeţului Vrancea mai sunt 8 puncte negre. Faţă de 2012, anul acesta au fost tăiate de pe harta punctelor negre trei zone periculoase, dar a apărut o alta nouă, respectiv pe DN 2 E85 la intersecţia cu drumul care duce spre Rugineşti. Punctul negru reprezintă un sector de drum cu lungimea de un kilometru, în care, într-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat cel puţin 10 accidente grave de circulaţie.
Poliţia Rutieră Vrancea a întocmit o nouă hartă a punctelor negre de pe porţiunea de drum european care tranzitează judeţul. Faţă de anii anteriori, numărul zonelor cu risc ridicat de producere de accidente a scăzut de la 10, în 2012, la 8 anul acesta. Punctul negru reprezintă un sector de drum cu lungimea de un kilometru, pe care, într-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat cel puţin 10 accidente grave de circulaţie. Poliţiştii spun că faţă de 2012, numărul punctelor negre s-a redus cu trei, dar a apărut un altul nou.
Potrivit situaţiei prezentate de inspectorul principal Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vrancea, primul punct negru este în localitatea Dumbrăveni. Zona cu risc ridicat de accidente începe de la şcoala din comună – intersecţia cu drumul judeţean 205 DJ 205 P către Gura Caliţei şi se termină la ieşirea din comună, către Focşani. Zona este considerată punct negru după ce în cinci ani de zile, aici au fost contabilizate 11 accidente grave, în care şi-a pierdut viaţa o persoană şi alte 12 au fost rănite grav. Anul trecut, în Dumbrăveni erau două puncte negre