Utilizatorii romani de Windows XP si Office 2003 nu vor mai beneficia de niciun fel de suport din partea companiei Microsoft pentru cele doua produse, acestia avand la dispozitie sapte luni pentru a migra catre Windows 8 si Office 365. Ce implica acest lucru?
Fara suport din partea Microsoft, utilizatorii nu vor mai primi update-uri de securitate sau service packs. Cele mai multe atacuri din partea hacker-ilor au loc pe sisteme vechi, subliniaza oficialii Microsoft, spunand ca, astfel, companiile vor avea de suferit cel mai mult, alaturi de clientii lor.
Totodata, Microsoft nu va mai oferi update-uri de drivere, imprimante sau smartphone-uri iar anumite companii pot pierde acreditari.
“Office 2003 este in aceeasi liga cu Windows XP, intrucat software-ul este conceput astfel incat sa deschida orice fisier – Word, PDF, nu conteaza. Si acestea pot contine informatii malitioase”, spun oficialii Microsoft Romania.
80% dintre alertele trimise de utilizatorii romani care au trimis reclamatii de vulnerabilitate au sisteme cu Windows XP sau Windows 2000, acest din urma sistem de operare nemaibeneficiind de suport de doi ani.
“Vorbim de riscuri nationale, deci. Romania este un paradis al botnet-ilor care retransmit si altor sisteme, pe plan mondial, vulnerabilitati”, atentioneaza oficialii Microsoft. Citeste si:UPC bate palma cu Microsoft si propune o solutie „in the cloud” Office 365 pentru IMM-uriMicrosoft lanseaza Office in cloud. Afla cat costa serviciulVanzarile pe plan local de Office 2010, peste asteptarile Microsoft
Cu toate acestea, chiar compania insasi ingradeste posibiltiatea utilizatorilor, mai ales persoane fizice, de a face upgrade. Compania nu mai ofera spre achizitie sisteme Windows 7, utilizatorii fiind deci obligati sa instaleze Windows 8, sistem de operare primit cu reactii mixte pe piata.
Pe plan global,