Liberalii Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat din calitatea de deputaţi, anunţul fiind făcut marţi, în plenul Camerei, de preşedintele forului legislativ, Valeriu Zgonea.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că secretarul general al partidului, Eduard Hellvig, va prelua unul dintre mandatele de europarlamentar rămase vacante după ce doi dintre deputaţii liberali în PE - Cristian Buşoi şi Ramona Mănescu - au preluat funcţii publice în România.
Totodată, plenul Camerei a aprobat, cu majoritate de voturi, vacantarea postului de deputat al lui Silaghi.
Luni, conducerea Camerei Deputaţilor decisese să trimită Comisiei juridice cererea procurorului general în privinţa urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi.
Urmare a demisiei lui Silaghi din Parlament, nu mai este necesară aprobarea de către Camera Deputaţilor a declanşării urmăririi penale a acestuia.
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a solicitat, în 19 august, Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă.
"În conformitate cu dispoziţiile art. 109 alin. 2 din Constituţia României şi art. 12 şi 19 din Legea nr. 115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Silaghi Ovidiu Ioan, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de PICCJ.
Faptele reţinute în sarcina lui Silaghi au fost săvârşite în perioada în care a