Aproximativ 22.000 de apartamente din municipiul Suceava riscă să nu mai beneficieze de apă caldă din data de 10 septembrie, dacă Termica nu reuşeşte să strângă destui bani pentru a achita o parte din datoriile către furnizorul de gaz metan, EON.
Rata care trebuie achitată de către Termica până la finele săptămânii viitoare este de un milion de lei (10 miliarde de lei vechi), după cum a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu, care, îngrijorat de situaţie, a convocat astăzi conducerea asociaţiilor de proprietari la o şedinţă, în sediul municipalităţii.
„Principala problemă pe care trebuie să o discutăm este cea referitoare la încasarea datoriilor de la populaţie, pentru plata furnizorilor de utilităţi, în special Termica. Dacă până pe 10 septembrie nu se plătesc cele 10 miliarde de lei vechi la EON Gaz, rată prevăzută în contractul de fideiusiune, riscăm să rămânem iar fără gaz metan”, a spus Ion Lungu.
Edilul sucevean a făcut apel la populaţie să îşi achite datoriile la întreţinere, pentru a putea beneficia în continuare de apă caldă, iar la iarnă şi de căldură.
Apelul său vine în condiţiile în care E.ON a demonstrat deja că nu este deloc dispus să furnizeze gaz metan fără a avea garanţia că i se vor da şi ultimii bani, după ce, la finele săptămânii trecute, nu a furnizat Termicii gaz metan până când Primăria Suceava nu a semnat un contract de fideiusiune prin care se obligă să achite toate sumele restante pe care nu le poate plăti Termica, cât şi consumurile viitoare. Impunerea acestor condiţii i-a făcut pe suceveni să aştepte cu o zi mai mult revenirea apei calde, după perioada de revizii şi reparaţii de vară.
Aproximativ 22.000 de apartamente din municipiul Suceava riscă să nu mai beneficieze de apă caldă din data de 10 septembrie, dacă Termica nu reuşeşte să strângă destui bani pentru a achita o parte din datoriile către furnizor