În contextul scăderii semnificative a populaţiei, unele oraşe iau măsuri „agresive” pentru a supravieţui, plătind oamenii pentru a se muta în aceste locuri, scrie thepennyhoarder.com.
Detroit, Michigan
Detroit este imaginea delinului din industria producătoare din Statele Unite ale Americii iar autorităţile au luat măsuri mai puţin obişnuite, plătesc oamenii pentru a se muta în aceste locuri.
În 2012, autorităţile au pus la dispoziţia noilor locuitori 100 de locuinţe vechi şi abandonate dar şi 150.000 de dolari pentru renovări. Un alt program derulat de autorităţile din Detroit oferă absolvenţilor de colegiu 2.500 de dolari în primul an şi 1.000 de dolari în al doilea an, echivalentul chiriei unui apartament în oraş.
Pentru a participa la acest program trebuie însă să lucrezi la una dintre companiile partenere ale programului, printre care se numără şi Compuware, Quicken Loans şi Stategic Staffic Sollution.
Lincoln, Kansas
Kansas are o populaţie în scădere încă din 1900. În acest context, oraşe precum Lincoln sau Osbourne oferă suprafeţe de teren gratis noilor locuitori încă din 2012. Există însă anumite cerinţe pe care noii locuitori trebuie să le îndeplinească, care variază de la oraş la oraş. Cel mai întâlnit criteriu este construirea unei singure case pe teren. Familia trebuie de asemenea să locuiască cinci ani în acel loc. Vedeţi aici zonele din Kansas unde se oferă pământ gratis. http://www.kansasfreeland.com/.
Orice oraş din Alaska
Alaska este poate cel mai bun exemplu de oraş/stat care oferă bani noilor locuitori. Încă din 1976, Alaska şi-a plătit rezidenţii prin rezerva monetară Permanent Fund Reserve.
Sumele primite de locuitori au variat de-a lungul anilor, de la 331,29 de dolari de persoană în 1984, la 3.269 dolari de persoană în 2008, dar media este în jurul a 1.250 de dolari.
Pentru a fi