Schimbarea a 22 de manageri ai școlilor din județ este aspru criticată de conducerea PNL Sfântu Gheorghe, care consideră că șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Keresztély Irma, nu a dat dovadă de transparență decizională în schimbarea celor 22 de directori de școli, ci a procedat fără profesionalism, și nici nu a respectat toate prevederile legale.
Pornind de la faptul că șefei IȘJ Covasna i s-a încheiat mandatul în toamna lui 2012, iar ministerul Educației nu a organizat concurs pentru post deoarece însăși Keresztély nu s-ar fi putut înscrie, având mai puțin de 4 ani până la pensionare, numind-o interimar pe funcţie, liderul PNL Sfântu Gheorghe Mădălin Guruianu susține că este evidentă în acest caz o „coabitare UDMR – PSD”.
„Luni întregi nu am făcut decât să atragem atenția în interiorul USL că nu este în regulă ceea ce se întâmplă și că UDMR este adus pe ușa din spate la guvernare, în condițiile în care nu se recunoaște deschis acest lucru”, a declarat Mădălin Guruianu, amintind în continuare că deputatul Horia Grama ar fi trebuit să susțină poziția PNL, în cadrul USL, de înlăturare a lui Keresztély Irma de la conducerea IȘJ Covasna.
Guruianu a identificat „trei situații interesante”
Revenind la schimbarea directorilor, Guruianu a subliniat că nu contestă calitățile manageriale ale acestora, însă a ținut să atragă atenția asupra a trei dintre directorii noi.
„Prima situație interesantă este la mediatizatul liceu din Covasna, Kőrösi Csoma Sándor, unde ambii directori au fost schimbați, recunoscându-se astfel, dacă înțeleg eu bine, că lor le-a aparținut vina în conflictul din primăvară cu „bentița tricoloră / imnul”. (…) De ce nu a fost luată această decizie mai devreme, în urma anchetei efectuată de către Comisia desemnată de Ministerul Învățământului, de exemplu? De ce doamna Keresztély nu a fost și dânsa demisă, în sol