Piuliţe, monede, nasturi, baterii, ace sunt doar câteva dintre obiectele care ajung să fie înghiţite de oameni. Pentru că astfel de incidente se produc din ce în ce mai des, medicii din Iaşi au rezervat un loc special în biblioteca spitalului, unde au expus zeci de astfel de obiecte.
Pentru că au avut parte de multe cazuri în ultimii ani, medicii din Iaşi s-au gândit să colecţioneze corpurile străine găsite în intestinele oamenilor. Din 2005 până acum, au strâns peste 70 de obiecte, potrivit România TV. Cei mai mulţi dintre cei care ajung la spital pentru astfel de cazuri sunt copiii.
"Copiii mici au tendinţa să bage în gură obiecte. Copilul nu mai poate mânca sau mai grav, pot ajunge în plămâni. Mai rău decât banul este bateria", a declarat medicul ORL Magda Cristian de la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria".
"Inhalarea de corp străin poate duce la deces. Calea aeriană este importantă. Cel mai greu de extras sunt corpurile străine vegetale, pentru că încep să încolţească şi prind rădăcini", a spus Traian Mihăescu, şeful de clinică de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi.