Da, sună ciudat, dar se pare că este real! Cercetătorii din SUA au descoperit de curând faptul că o simplă muşcătură de căpuşă poate declanşa reacţii alergice la produsele din carne, în special la cele din carne roşie.
Reacţiile alergice se pot manifesta de la o simplă urticarie până la şoc anafilactic sau chiar deces. Cerecetătorii americani incriminează ca factor declanşator al reacţiei alergice un compus carbohidrat ce este injectat în fluxul sanguin odată cu muşcătura propriu-zisă a căpuşei (căpuşa de Lone Star - Amblyomma americanum). Se pare că acest compus carbohidrat se găseşte şi în carnea roşie.
Astfel, în prima fază are loc sensibilizarea organismului la acest compus, urmând ca la un nou contact cu această substanţă să se declanşeze reacţia alergică.
Aşadar, dacă ai “norocul” să fii muşcat de o căpuşă s-ar putea să-ţi iei la revedere de la grătarele din carne de porc, vită, miel şi vânat!
Articolul este pus la dispozitie de catre Farm. Alexandru-Remus Pinţa, Consilier farmaceutic MedFarm.
Mai multe articole puteti citi vizitand www.farmacistul.eu Aceasta pagina a fost parcursa de 4 ori de catre cititorii nostrii. Va multumim Dumneavoastra si tuturor celorlalte persoane interesate.
Da, sună ciudat, dar se pare că este real! Cercetătorii din SUA au descoperit de curând faptul că o simplă muşcătură de căpuşă poate declanşa reacţii alergice la produsele din carne, în special la cele din carne roşie.
Reacţiile alergice se pot manifesta de la o simplă urticarie până la şoc anafilactic sau chiar deces. Cerecetătorii americani incriminează ca factor declanşator al reacţiei alergice un compus carbohidrat ce este injectat în fluxul sanguin odată cu muşcătura propriu-zisă a căpuşei (căpuşa de Lone Star - Amblyomma americanum). Se pare că acest compus carbohidrat se găseşte şi în carnea roşie.
Astfel