A treia zi de proteste impotriva proiectului de lege care permite exploatarea aurului la Rosia Montana. Manifestantii din Bucuresti par tot mai organizati. Informatii de la fata locului, intr-un fotoreportaj DailyBusiness.ro.
Locul de intalnire si de adunare a ramas in toate cele 3 zile fantana de la Universitate. Acolo protestarii scandeaza cateva ore, unii dau interviuri televiziunilor, iar dupa ora 22.00 trec la etapa urmatoare, ocuparea unei strazi, de fiecare data cu acelasi “peisaj”: asezati pe jos, scandand din cand in cand “Fara violenta”, printre celelate scandari devenite leitmotiv deja: “Uniti salvam Rosia Montana”, “Nu corporatia face legislatia”.
Duminica, in prima zi de proteste, cei 2.000 de oameni (dupa cele mai multe estimari) au ocupat o parte din Bulevardul Nicolae Balcescu, dupa ce au facut marsul Piata Universitatii - Guvern - Piata Universitatii. S-au asezat pe strada si au continuat sa scandeze si sa loveasca in asfalt cu peturile goale.
A doua zi, cand cordonul de jandarmi nu a mai permis accesul pe Bulevardul Nicolae Balcescu, acestia au trecut pe Bulevardul Regina Elisabeta, unde, la fel, s-au folosit de peturi pentru a face zgomot. In plus fata de ziua precedenta, biciclistii s-au plimbat intr-un cerc, cu steagurile Romaniei fluturand.
In a treia zi de proteste (vezi galeria foto), totul a inceput cu surprinderea unanima provocata de un utilaj care sapa cu foarte mult zgomot o groapa mare in asfalt, pe strada. Ne-am intrebat si noi ce e cu acest “santier” in mijlocul Bucurestiului si in plin Festival Enescu, in conditiile in care portiunea de strada nu avea nicio problema pana acum. Un manifestant a facut o gluma pe marginea acestui subiect: “Primaria sapa dupa aur, dupa ce a vazut ca protestatarii lovesc cu peturile in asfalt”.
Multi manifestanti au venit cu pancarte care se