Primesc bani pentru a se muta în aceste locuri. Este vorba despre oameni care sunt remuneraţi atunci când devin locuitori în Detroit, Linoln, într-o provincie din Canada sau în orice oraş din Alaska. 100 de locuinţe vechi şi abandonate dar şi 150.000 de dolari pentru renovări este doar unul din bonusurile oferite de autorităţi, care iau măsuri în contextul scăderii semnificative a populaţiei.
Un alt program derulat de autorităţile din Detroit oferă absolvenţilor de colegiu 2.500 de dolari în primul an şi 1.000 de dolari în al doilea an. Adică echivalentul chiriei unui apartament în oraş.
Pentru a participa la acest program trebuie însă să lucrezi la una dintre companiile partenere ale programului.
În statul Kansas, problema scăderii populaţiei este încă din anul 1900. În acest context, oraşe precum Lincoln sau Osbourne oferă suprafeţe de teren gratis noilor locuitori încă de anul trecut. Există însă anumite cerinţe pe care noii locuitori trebuie să le îndeplinească, care variază de la oraş la oraş. Cel mai întâlnit criteriu este construirea unei singure case pe teren. Familia trebuie de asemenea să locuiască cinci ani în acel loc.
Alaska este poate cel mai bun exemplu de stat care oferă bani locuitorilor. Încă din 1976, Alaska şi-a plătit rezidenţii cu fonduri dintr-o rezerva monetară.
Sumele primite de locuitori au variat de-a lungul anilor,. Mai exact de la peste de la 330 de dolari de persoană în 1984, la peste 3.200 dolari de persoană în anul 2008. Media este în jurul a 1.250 de dolari.
Pentru a fi eligibili pentru împrumutul nerambursabil, locuitorii nu trebuie să ceară rezidenţa în alt stat din America.
Şi într-o provincie din Canada noii locuitori primesc bani. Este vorba o bursă de 20.000 de dolari pentru a trăi şi locui în ţară timp de şapte ani. Iar în Camden, autorităţile oraşului îţi oferă 11.000 de metri pătraţi cu