După o lungă perioadă de aşteptare, Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a deblocat în acest an proiectul taberelor oferite gratuit tinerilor din România. Astfel, 50.000 de elevi, studenţi sau copii defavorizaţi au beneficiat de acest program finanţat de MTS.
În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, ministrul Nicolae Bănicioiu a făcut un bilanţ al acestui program derulat în această vară prin intermediul căruia 50.000 de tineri români au avut şansa de a participa în tabere studenţeşti organizate timp de o săptămână la mare sau la munte.
Din totalul celor 50.000 de tineri, doar 20.000 au beneficiat de gratuitate (le-au fost asigurate cazare şi masă), în vreme ce 30.000 dintre ei şi-au achitat costurile, având însă parte de tarife preferenţiale. De programul finanţat de MTS au beneficiat şi 6.000 de copii instituţionalizaţi sau cu dizabilităţi şi alţi 6.000 de studenţi s-au bucurat de şapte zile de vacanţă graţie acestui proiect.
Costul total al susţinerii financiare şi organizării acestor tabere s-a ridicat la valorea de peste 6 milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise de ministrul Bănicioiu. "A fost un proiect pilot, care şi-a atins scopul. Mă bucur că am putut oferi tinerilor această oportunitate. Am colaborat cu şcolile şi universităţile, deoarece aceste instituţii au făcut selecţia candidaţilor pentru tabere. Sunt mândru şi bucuros de faptul că, prin intermediul Direcţiei Tabere şi Agrement, am reuşit să organizăm aceste tabere după foarte mulţi ani în care tinerii cu rezultate deosebite la învăţătură nu au mai fost răsplătiţi cu astfel de vacanţe. Pentru anul viitor, Ministerul Tineretului şi Sportului are ca obiectiv să îmbunăţească şi să dezvolte aceste programe, pentru a putea găzdui mai mulţi studenţi", a spus Bănicioiu în conferinţa de presă.
Costul unei zile de c