Conducerea spitalului readuce în discuţie necesitatea înfiinţării unei unităţi spitaliceşti special pentru copii
Situaţie fără precedent la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde secţia clinică Pediatrie a raportat, pe luna august, un număr-record de internări: 1.000. „În mod normal, în cea mai aglomerată lună am avut maximum 600 de internări. Au fost internaţi cu tot felul de afecţiuni: digestive, respiratorii etc.“, a precizat, ieri, doctor Dan Căpăţână, managerul S.C.J.U.
O bună parte dintre micii pacienţi sunt din afara judeţului şi au venit pe litoral împreună cu părinţii, dar au ajuns la spital din cauza neglijenţei acestora. „Sunt pacienţi care stau mult la plajă şi care probabil, de multe ori, nu au mâncat cele mai potrivite alimente pentru un copil aflat în vacanţă“, a declarat doctorul Cristina Mihai, şeful secţiei Pediatrie. Potrivit medicului, alimentele ţinute la soare şi cele care nu intră în regimul normal de alimentaţie al unui copil, pot duce la afecţiuni care să necesite spitalizarea.
Aglomeraţia din secţia de pediatrie readuce în discuţie un subiect fierbinte. Pe litoral nu există niciun spital specializat pentru copii şi, astfel, toate cazurile grave din judeţ şi din regiunea Dobrogei ajung la S.C.J.U., unde aglomerează Clinica de Pediatrie. Pentru a rezolva această situaţie, Consiliul Judeţean Constanţa intenţionează să transforme spitalul CF, recent preluat de la Ministerul Transporturilor, într-o unitate sanitară de pediatrie. Până atunci, însă, doctorii pediatrii de la Judeţean sunt nevoiţi să trateze, săptămânal, sute de copii.
Maladie rară depistată pe litoral
La Clinica de Pediatrie a S.C.J.U. a fost descoperit, recent, un caz rar. Un copil a fost diagnosticat cu sindromul Turner, o anomalie genetică rară, care împiedică dezvoltarea normală. Este vorba despre o fetiţă de 7 ani, cu domiciliul în Fet