Fostul ministru al Apărării Naţionale Corneliu Dobriţoiu nu avea dreptul de a cumpăra în anul 2005 o locuinţă de serviciu de la MApN, deoarece el mai primise anterior o locuinţă de la stat şi mai avea în proprietate o casă.
În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, anchetatorii explică motivele pentru care Corneliu Dobriţoiu a încălcat legea atunci când a cerut şi a primit în anul 2005 o locuinţă de serviciu de la MApN, informează Agerpres.
Astfel, DNA arată că Dobriţoiu a primit în anul 1980 de la stat, din fondul locativ al MApN, o locuinţă pe strada Răcari din sectorul 3, Bucureşti. În decembrie 1993, el întocmeşte un raport pe care îl adresează comandantului Comenduirii Garnizoanei Bucureşti, în care a solicitat aprobarea cumpărării acestei locuinţe.
După ce primeşte aprobarea, Dobriţoiu cumpără apartamentul la data de 18.01.1994, după care vinde locuinţa lui Alecu Ştefan pentru suma de 80.000 lei, data contractului de vânzare-cumpărare fiind 31.01.1994.
În aprilie 1999, pe când îndeplinea funcţia de ofiţer de stat major internaţional în cadrul Cartierului General al NATO de la Bruxelles, Corneliu Dobriţoiu întocmeşte un nou raport pe care îl adresează ministrului Apărării Naţionale, prin care solicită repartizarea unei locuinţe de serviciu în Bucureşti.
El invoca faptul că în anul 2000 se încheia angajamentul său la Bruxelles şi locuieşte la părinţi, împreună cu soţia şi doi copii (Samson Dumitru, fiul soţiei sale, avea 23 de ani şi era student, iar fiica, Alina Dobriţoiu, în vârstă de 17 ani, era elevă).
Cererea este aprobată în iulie 2000, iar Corneliu Dobriţoiu primeşte o locuinţă de serviciu cu patru camere, în regim de chirie, situată în str. Traian din sectorul 3.
Procurorii susţin că repartizarea acestei locuinţe se serviciu către Corneliu Dobriţoiu s-a efectuat fără respectarea prevederilor legale, deoarece art.