Lichiditatea de pe piaţa Sibex nu a crescut în prima parte a zilei de miercuri, comparativ cu sesiunile anterioare. În condiţiile unei evoluţii mixte a preţurilor, speculatorii continuau să fie prudenţi şi aşteptau semnale de pe piaţa americană, care să ducă la impunerea unei direcţii clare de evoluţie. Un astfel de semnal cu potenţial de impact este votul unei comisii senatoriale privind acţiunile împotriva Siriei. La ora 16.45, se observau 617 contracte încheiate iar valoarea tranzacţiilor se cifra la 6,12 milioane de lei.
Şedinţa nu se remarca prin spectaculozitate nici la nivelul produselor atrase, jucătorii fiind fideli plasamentelor pe derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui DEDJIA_RON. Speculaţiile cu acest produs au fost aplicate pe scadenţa din această lună, pentru care se înregistrau 237 de contracte. Indicele american avea o evoluţie nehotărâtă alternând scăderile şi creşterile. La momentul menţionat, DEDJIA_RON câştiga 11 puncte, valorând 14.825 de punc¬te. Pe piaţa futures americană variaţiile erau reduse, investitorii aşteptând indicii despre următoarele mişcări ale FED.
Următoarele produse în topul şedinţei proveneau de pe segmentul derivatelor ce au ca activ suport mărfurile. Astfel, pe piaţa aurului se înregistrau 171 de contracte SIBGOLD pe scadenţa octombrie, volum suficient pentru a duce simbolul menţionat pe locul secund după şapte ore de la deschidere. Preţul unciei scădea puternic, cu 20,7 dolari, la un nivel de 1393 USD/uncie. Pe locul trei în preferinţele participanţilor se aflau derivatele pe preţul petrolului, având simbolul DEOIL_LSC. Se observau 91 de contracte pe scadenţa octombrie, încheiate pe fondul unei deprecieri de 1,02% a preţului barilului, la 107,29 USD.
Pe segmentul derivatelor valutare se specula în special pe perechea euro/dolar. Volumul nu impresiona, prin cele 91 de contracte încheiate pe scadenţa s