Un consilier local din Timişoara este îngrijorat de înmulţirea localurilor cu jocuri de noroc şi a caselor de amanet în oraş. Conform consilierului Constantin Sandu (PDL), aceste localuri „nu sunt sănătoase pentru viaţa socială a oraşului”. Prin urmare, consilierul a făcut o interpelare în consiliul local. Nu ştie sigur ce anume se poate face, dar trage un semnal de alarmă.
„Numărul localurilor pentru jocuri de noroc şi al caselor de amanet a crescut de-a lungul timpului. Mi-a dat de gândit asupra unei sănătăţi sociale a oraşului, pentru că e bine de ştiut că cu cât gradul de sărăcire a populaţiei este mai mare, cu atât tendinţa de apela la jocuri de noroc, la soluţii din acestea extreme este mai mare. Din păcate, se întâmplă ca persoanele care au venituri foarte reduse şi sunt în probleme financiare să joace şi puţinii bani pe care-i au, în speranţa unor câştiguri. Nu este normal, nu este o situaţie care să ne încurajeze sau să ne dea speranţe de mai bine. Nu aceasta este soluţia. Ele sunt legale, funcţionează în virtutea unei legislaţii, dar practic trebuie să vedem în ce măsură acestea influenţează oraşul sau viaţa socială a oraşului”, spune Constantin Sandu.
„Nu mă gândesc la o interzicere”
Consilierul nu am date statistice referitoare la înmulţirea acestor localuri, deşi spune că i-ar fi plăcut să aibă, pentru a vedea cum evoluează lucrurile. Totuşi, acesta îşi aduce aminte că în urmă cu 10 ani a petrecut mai mult timp în judeţele din jurul Bucureştiului şi a fost şocat de numărul de case de amanet. În perioada respectivă, în Timişoara nu exista aşa ceva, spune Sandu. „Chiar eram oarecum mândru de faptul că la noi asemenea chestii sunt destul de rare sau aproape inexistente. Se subînţelegea o altă stare a societăţii de aici la momentul respectiv”, povesteşte consilierul.
În ceea ce priveşte soluţiile, Constantin Sandu este conştien