Talentatul chitarist Mircea Gogoncea (21 de ani) este onorat de trustul Intact, în cadrul campaniei “Români buni europeni”
● Jurnalul Naţional: Din toamnă, vei începe cursurile de master la Royal Academy of Music din Londra. Cum a fost admiterea? Cum ai găsit banii pentru studii?
● Mircea Gogoncea: A fost cu adevărat o experienţă foarte interesantă! Admiterea în sine a mers excepţional, reacţia juriului a fost extrem de pozitivă, directă şi deschisă, iar imediat după audiţie şi interviu, am fost invitat la o aşa numită “a doua audiţie”, în faţa directorului şi a altor persoane din administraţia academiei. Iar ca urmare a celei de-a doua audiţii, mi-a fost acordată şi o aşa numită “bursă de intrare”, fără de care n-aş fi avut nici o şansă să îmi încep studiile la Londra! Însă chiar şi cu ajutorul enorm oferit de bursa de intrare, în valoare de 4.000 de lire sterline, având în vedere costurile exorbitante ale studiilor în Marea Britanie, singur nu aş fi fost în stare nici măcar să susţin taxele de studii pe primul an, nepunând la calcul costurile de studii ale celui de-al doilea an sau costurile legate de viaţa la Londra, în oricare dintre cei doi ani!
Aşa că, în luna mai a anului acesta, am lansat un apel la cea mai largă scară posibilă, contactând în total 15 fundaţii, 9 companii private, 17 persoane private, multe instituţii de stat din ţară şi din străinătate şi chiar şi investind în reclame pe Facebook şi Google, în speranţa că undeva se va găsi cineva care să mă poată ajuta. Povestea a atins în total peste 100.000 de persoane şi, ca prin minune, în ultima zi dinainte de data limită la care ar fi trebuit plătită prima rată a taxelor de studii pentru primul an, s-a găsit o persoană din România, care preferă să rămână anonimă, care s-a oferit să îmi plătească întregul rest al costurilor de studii pentru primul an, 6.000 de lire sterline. Fără a