Adriana Ionică, blogger culinar (adrianaionica.ro), ne propune un desert delicios şi uşor de făcut. Dacă vă plac muffins (brioşe), trebuie să încercaţi neapărat această reteţă.
Începem prepararea prin a pune untul la topit în cuptorul cu microunde. Peste untul topit punem laptele.
Într-un castron, cernem făina şi punem praful de copt. Separat, ouăle se bat cu zahărul aproximativ cinci minute, până când îşi triplează volumul. Adăugăm untul cu laptele, iar apoi făina puţin câte puţin, amestecând de jos în sus. Punem coaja rasă de portocală, vanilina şi împărţim compoziţia rezultată în două. O parte o amestecăm cu pudra de cacao cernută şi cu esenţa de cafea. Se pun în formele speciale astfel: jos, compoziţia cu vanilie, la mijloc punem bucăţi de ciocolată (sau nuci, fructe, stafide etc.), iar deasupra, compoziţia cu cacao.
Se dau la cuptor, la 180 grade, pentru 20-25 minute. Se servesc cu zahăr pudră.
Ingredientele sunt pentru 12 bucăţi.
4 ouă
400 g făină
200 g zahăr
150 ml lapte
130 g unt
1 praf de copt
3 linguri cacao
esenţă de cafea
zahăr vanilinat
100 g ciocolată mărunţită
coajă rasă de portocală
20-25 de minute trebuie să stea desertul în cuptor, la 180 de grade.
Adriana Ionică, blogger culinar (adrianaionica.ro), ne propune un desert delicios şi uşor de făcut. Dacă vă plac muffins (brioşe), trebuie să încercaţi neapărat această reteţă.
Începem prepararea prin a pune untul la topit în cuptorul cu microunde. Peste untul topit punem laptele.
Într-un castron, cernem făina şi punem praful de copt. Separat, ouăle se bat cu zahărul aproximativ cinci minute, până când îşi triplează volumul. Adăugăm untul cu laptele, iar apoi făina puţin câte