Destructurarea haitelor, patrularea masivă a zonelor unde sunt unități de învățământ și parcuri și angajarea unor firme private, care se face cu ușile închise. Acestea sunt măsurile pe care le anunță coordonatorul Administrației pentru Supravegherrea și Protecția Animalelor, Răzvan Băncescu. Întrebat, de EVZ, dacă maidanezii vor fi strânși de pe străzi, acesta nu a oferit un răspuns concret.
Coordonatorul ASPA a anunțat că cei opt hingheri pe care i-ar avea instituția vor munci intensificat și că vor prinde, și cu ajutorul a șapte firme private, peste 100 de câini pe zi.
Pe de altă parte, deși în Capitală problema câinilor fără stăpân este acută, mai marii orașului nu au reușit să amenajeze un adăpost pentru maidanezi în cinci ani. O firmă a fost angajată să facă lucrările. Acum, șantierul este abandonat și se caută alți muncitori. Reporterii EVZ au mers să vadă, la jumătatea lunii iunie, în ce stadiu se află reabilitarea sediului din Mihăilești, unde angajații Administrației pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân parcă erau angajații unui obiectiv militar: nu faceți poze, nu puteți intra nici măcar pe câmpul adăpostului,vă rog să părăsiți zona.
Acum, Băncescu spune că s-au dus inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcții peste muncitori, ca să-i intimideze. „Proiectantul cerea mulți bani. ISC i-a spus că nu poate opri, așa cum vor, o lucrare publică, și acum se lucrează. Să mergeți să vedeți că s-a înaintat cu lucrările”, a precizat Băncescu.
Haitele rămân, dar vor avea mai puțini câini
Întrebat de reporterii EVZ dacă vor fi strânși și ținuți în adăposturi maidanezii, coordonatorul Administrației a spus că nu, că nu sunt bani pentru întreținerea tuturor maidanezilor. „Vom prinde jumătate din câinii dintr-o haită, ca să o destructurăm. Și cânii agresivi vor fi luați. Am stabilit prețul minim și pentru firmele care au venit să o