În condiţiile în care temperaturile exterioare au scăzut în ultima săptămână, şi numărul persoanelor care au ajuns la spital din cauza bolii diareice acute s-a diminuat. Potrivit informaţiilor oferite de medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, în săptămâna 26 august – 1 septembrie au fost diagnosticate 190 de cazuri de boală diareică acută, spre deosebire de săptămâna precedentă, când au fost diagnosticate peste 100 de cazuri. Din total, 45 de persoane au necesitat internare în secţiile de profil ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. Cei mai afectaţi de această boală sunt copiii cu vârste între 0 şi 1 ani, fiind diagnosticate 22 de cazuri.
Simptomele care ar trebui să dea de bănuit sunt durerile de cap, durerile abdominale, febra, vărsăturile, scaunele diareice şi durerile musculare. Medicii spun că metodele de prevenire sunt simple şi la îndemâna oricui. Astfel, trebuie să consumaţi apa de băut provenită din surse sigure sau îmbuteliată, să vă spălaţi mâinile cu apă şi săpun cât mai des şi obligatoriu înainte de fiecare masă, precum şi după fiecare folosire a toaletei, să spălaţi fructele şi legumele sub jet puternic de apă înainte de a le consuma, să feriţi alimentele de muşte, gândaci, rozătoare şi să le păstraţi la rece.
În condiţiile în care temperaturile exterioare au scăzut în ultima săptămână, şi numărul persoanelor care au ajuns la spital din cauza bolii diareice acute s-a diminuat. Potrivit informaţiilor oferite de medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, în săptămâna 26 august – 1 septembrie au fost diagnosticate 190 de cazuri de boală diareică acută, spre deosebire de săptămâna precedentă, când au fost diagnosticate peste 100 de cazuri. Din total, 45 de persoane au necesitat internare în secţiile de profil ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. Cei mai afectaţi de această boală