După multă experienţă şi ceva "ani în spate de muncă de reporter", Mădălina Puşcalău spune că e "greu de păcălit şi purtat pe căile încurcate ale poeziilor pe care le recită cei mai mulţi politicieni".
Jumătate din aproape 30 de ani de viaţă, prezentatoarea ştirilor amiezii de pe B1 TV i-a lucrat în media. La 14 ani s-a angajat la un post local de radio, iar la 16 ani era în cenaclul-junior al Uniunii Scriitorilor.
EVZ: Ca simplu cetăţean, ce le-ai reproşa oamenilor politici?
Mădălina Puşcalău: Din acest punct de vedere, prin meseria mea, de atâţia ani pot spune că am ajuns să îi cunosc atât de bine pe politicieni, încât e foarte greu să mai cred în vreun proiect politic. În primul rând aş avea un mare reproş… un lucru care, din păcate, este comun pentru toate partidele politice – nouă generaţie de politicieni. Nu mai există nicăieri o politică de cadre. O strategie de pregătire a unor viitori politicieni, care să fie specializaţi pe anumite domenii şi care să aibă cu adevărat calităţi… Altele decât a fi rudă, prieten, fiu, fin, iubita a unuia care trage sforile prin partid. E trist ceea ce se întâmplă şi îmi e groază să îmi imaginez cine vor fi politicienii zilei de mâine. Am sperat mereu că se va schimba generaţia de politicieni şi că vom scapă de “veşnicile feţe" de prim plan. Dar cu cine îi înlocuim pe cei vechi? Şi mai ales de ce acei oameni care au acum puterea în partide nu îşi doresc alături tineri cu adevărat pregătiţi bine şi care să aibă ceva de spus şi de propus pentru societate? Nu ştiu dacă cineva are un răspuns, din păcate.
Cum se face astăzi presă în România?
Nu este cel mai fericit moment pentru presă din România. Există o tentaţie a tabloidizării, generată în primul rând de un interes ciudat pe care îl manifestă de multe ori o parte din public, pentru astfel de subiecte. Şi cum audienţă este “fluxul de viaţă" al unei tele