Potrivit ziarului german Frankfurter Rundschau, citat de agerpres.ro, mai mulţi experţi au ajuns la concluzia că, analizând tendinţele modei, se poate vorbi de o încheiere a crizei economice în Germania.
În analiza prezentată, publicația germană a amintit de o cercetare a economistului american George Taylor, care a stabilit o legătură între conjunctura economică şi lungimea fustei la femei, introducând în uz conceptul de 'indicele de lungime a fustei'.
Potrivit lui Taylor, în anii de boom economic fustele devin mai scurte, întrucât femeile au posibilitatea de a-şi etala ciorapii scumpi de mătase. Însă după crahul bursier de pe Wall Street, în octombrie 1929, doamnele au început să prefere fustele lungi, ascunzând sub ele ciorapii ieftini sau chiar picioarele goale.
Teoria lui George Taylor este confirmată de un studiu realizat la Erasmus School of Economics din Rotterdam. Studiul de la Erasmus a arătat că lungimea fustelor suferă modificări după o perioadă de trei ani de la vârful boom-ului economic.
Aceeași terorie o susțin și alte studii privind impactul fustelor mini asupra economiei au foste realizate de oameni de ştiinţă de la Institutul de Demografie din Allensbach (Germania).
'În decurs de mai mulţi ani am observat o interdependenţă surprinzătoare între tendinţele de dezvoltare economică şi semnalele greu de descifrat, care vin dinspre lumea modei', afirmă cercetătorii germani.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO: ANALIZĂ EVZ. Opoziţia de care se tem Ponta şi AntonescuSTENOGRAME SUBMINAREA ECONOMIEI. Miliardarul Ioan Niculae către ministrul Adriean Videanu: „Am nevoie să vorbesc cu tine maxim 5 minute pentru a lua decizia corectă!”DEZBATERE EVZ. Ungaria e îngrijorată. Budapesta susţine că Roşia Montană aparţine patrimoniului Europei Centrale. VOI CE CREDEŢI?
TOP 3 ARTICOLE POPULARE: ÎN SPATELE CORTINEI. Imagini fascinant