În afară de clasica mâncare cu sos, din fasole păstăi se pot pregăti o sumedenie de alte reţete care să diversifice meniul din această perioadă. Iată ce vă propunem! Ingrediente:
un kg fasole păstăi, 300 g bacon neafumat, o ceapă mică, veche, 2 căţei usturoi, sucul unei jumătăţi de lămâie, 2 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare:
1. Fasolea se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute şi apoi se scurge bine.
2. Într-o tigaie cu ulei se pune la prăjit baconul tăiat foarte mărunt. Se lasă până se topeşte grăsimea, asemănător jumărilor.
3. Se scoate baconul cu o spumieră şi, în uleiul rămas, se pun ceapa tăiată mărunt şi usturoiul. După ce se înmoaie, se adaugă fasolea. Se lasă în tigaie 2-3 minute şi apoi se adaugă baconul.
4. Se pune sucul de lămâie, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se sotează împreună maximum 5 minute.