- Social - nr. 172 / 4 Septembrie, 2013 -Ardeiul iute: excelent in tratarea racelilor, in ameliorarea si vindecarea ulcerelor gastrice; in oprirea hemoragiilor interne, in crizele cardiace si prevenirea infarctului miocardic, precum si in tratarea apoplexiei si a hipersensibilitatii mucoasei tractului gastrointestinal. (Daca medicul curant nu recomanda unele interdictii) -Usturoiul de gradina: antiseptic, antiparazitar, antibacterian si antimicotic, purificator sanguin; accelerator al sistemului imunitar, stimulator al activitatii ficatului si colecistului, eficient in tratarea diabetului zaharat, a hipertensiunii arteriale, a racelilor, gripei si bronsitelor. -Papadia de prima-aparitie in ierburile pajistilor primavaratice: sub forma de salate, de "pireuri”, de stufat, de ceaiuri si cocteiuri etc. etc., papadia reprezinta un adevarat miracol al medicinii naturiste, fiind un foarte bun tonic pentru colecist si ficat; stimulator al functiei pancreatice; tonic si purificator pentru rinichi si vezica urinara; stimuleaza secretia biliara, imbunatateste smaltul danturii; puternic alcalinizator, eficienta in tulburarile hepatice, in icter, hepatite si ciroza; sursa importanta de proteine vegetale si un bun remediu in diabetul zaharat. -Salata-desert culinar din gradina legumicola a verii. Combinatia este atat de diversificata incat din ea nu lipseste spanacul, salata verde, perele si merele semi-coapte, castravetii, ardeii grasi, gogosarii, rosile carnoase si zemoase; ceapa rosie, varza alba sau rosie, morcovii si telina marunt taiate; fasolea pastai oparita, sparanghelul, boabele fierte de porumb in lapte si dulceag; dupa gust: sarea, zeama de lamaie, uleiul si maslinele, precum si intreaga gama de frunze verzi din gradina, intre care: patrunjel, telina, marar si cimbru. Totul, amestecat intr-un castron incapator, in care se razuiesc oua fierte, cascaval, telemea si b