Discreţia totală în care a fost semnat contractul de vânzare al CFR Marfă arată limpede că guvernanţii au înţeles că n-au cu ce să se laude. Ba chiar s-au eschivat să apară la tv cu ocazia “ceremoniei” de semnare a actului care parafează intrarea CFR Marfă, companie de importanţă strategică, în ograda principalului competitor privat care a şi pus-o pe butuci. Ironia sorţii, din partea Grup Feroviar Român (GFR) şi-a pus semnătura pe contract chiar fostul director al CFR Marfă, Sorin Chinde, preluat cu “arme şi bagaje” de Gruia Stoica, în urmă cu ceva timp.
De altfel, mai toţi foştii şefi ai CFR Marfă au fost racolaţi de Stoica, de-a lungul vremii. Probabil că înainte i-a invitat la restaurant. Ceea ce demonstrează că dl Stoica a avut o gândire strategică, în timp ce guvernanţii n-au avut nici o strategie, nici pentru companie şi nici pentru privatizare. Dovezi certe în acest sens sunt ştergerea datoriilor CFR Marfă în timpul procedurilor de depunere a ofertelor şi faptul că nu există nici o prevedere în caietul de sarcini referitoare la niscai investiţii la care ar trebui să fie obligat noul patron.
Că afacerea cam “pute” ştiu nu doar Traian Băsescu şi băieţii discreţi, ci chiar şi liberalii, astfel că Ramona Mănescu a acceptat portofoliul de la Transporturi doar după ce s-a asigurat că nu va fi amestecată în nici un fel în această privatizare.
Făcând-o pe niznaiul, premierul a rugat-o, ieri, să “supravegheze” procesul, care, aşa cum ştim, se va afla de-acum doar la mâna Consiliului Concurenţei, şi asta după notificare. “Aţi semnat contractul, doamna ministru? Sigur, nu dumneavoastră, secretarul de stat, de parcă trebuia să daţi dumneavoastră cu pixul...”, a spus Victor Ponta, încercând să explice, subliminal, de ce Ramona Mănescu s-a ferit ca dracul de tămâie de contractul parafat cu Gruia Stoica.
Discreţia totală în care a fost semnat contra