Primirea subvenţiei municipale pentru încălzirea pe timp de iarnă va fi condiţionată de venituri de cel mult 1400 de lei pentru fiecare membru al familiei. Ploieştenii care au restanţe mai mari de trei luni la întreţinere nu mai pot beneficia de ajutor
Dezbaterea publică pe tema ajutorului municipal de încălzire care va fi acordat în sezonul 2013-2014, organizată marţi seară la teatrul din Ploieşti, s-a încheiat cu câteva concluzii cu şanse mari să se concretizeze într-o hotărâre care va fi adoptată în viitorul foarte apropiat de Consiliu Local din Ploieşti. La întâlnire au participat simpli ploieşteni, administratori de bloc, consilieri locali şi primarul Iulian Bădescu.
Cea mai bună veste vine pentru ploieştenii care locuiesc la casă, dar şi pentru cei se încălzesc şi cu alte surse de energie, precum gaze naturale, combustibili solizi sau energie electrică. Subvenţia va fi acordată tuturor dacă se încadrează în condiţiile stabilite de municipalitate.
O altă veste bună este majorarea plafonului de venituri, de la 1.000 de lei, aşa cum stabilea o propunere mai veche a primarului Iulian Bădescu, la 1.400 de lei pentru fiecare membru al familiei.
În schimb, chiar dacă se încadrează în condiţiile enumerate mai sus, ajutorul municipal de încălzire se sistează dacă respectiva familie are restanţe de trei luni la întreţinere. Propunerea iniţială viza restanţe de patru luni, însă a fost revizuită la solicitarea administratorilor de bloc.
În primăvară, preţul gigacaloriei plătit de ploieşteni pentru apa caldă menajeră şi energie termică a fost majorat de 160 la 231 de lei. Municipalitatea suportă o subvenţie de 44 de lei, până 275 de lei, tariful real al unei gigacalorii, după majorarea cerută de operatorul de termoficare. Până la 31 martie, o gigacalorie costa, la Ploieşti, 244 de lei, preţul de producţie la Dalkia TermoPrahova, din care locuit